Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Koncert Dahlia Strygetrio med Henrik Goldschmidt, obo

OKT
15

Koncert Dahlia Strygetrio med Henrik Goldschmidt, obo


Dato Søndag d. 15. oktober 2023, kl. 15:30
Sted Aa Kirke, Storegade 2, 3720 Aakirkeby
Koncert Dahlia Strygetrio med Henrik Goldschmidt, obo

Søndag d. 8. oktober kl. 15.00 (OBS) Aa Kirke, Aakirkeby

DAHLIA STRYGETRIO

Emma Steele, violin Sune Ranmo, bratsch Dorothea Wolff, cello

med

Henrik Goldschmidt, obo

Program

W.A. Mozart (1756-1791) Obokvartet i F-dur, KV 370 (1781) Allegro Adagio Rondo. Allegro
Henrik Goldschmidt (1959-) ”Auf der Gartentreppe” for obokvartet (2019)
W.A. Mozart Adagio for engelskhorn og strygetrio i C-dur KV 580a
Pause
Ludwig van Beethoven (1770-1827) Serenade i D-dur for strygetrio, op. 8 (1797) Marcia. Allegro – Adagio Menuetto. Allegretto Adagio – Scherzo. Allegro molto – Adagio – Allegro molto – Adagio Allegretto alla polacca Andante quasi allegretto – Variation 1 – Variation 2 – Variation 3 – Variation 4 – Allegro – Tempo I Marcia. Allegro


Henrik Goldschmidt var solooboist i Det Kgl. Kapel 1986-2022. I dag står han som en af vore allermest alsidige og vidtfavnende musikere, der med samme sprudlende musikalitet og instrumentale overskud behersker de klassiske kammermusikværker, klezmermusikken, Carl Nielsens sange og egne kompositioner. Henrik står bag to banebrydende initiativer, der med musikken som redskab rækker hen over kulturelle og religiøse grænser: Middle East Peace Ensemble og Goldschmidts Musikakademi, en privat musikskole, der tilbyder gratis undervisning til marginaliserede børn og unge på Nørrebro i København. Henrik Goldschmidt modtager i 2022 den prestigefyldte Hæderspris på kr. 750.000 fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens legat.

Dahlia String Trio, der blev dannet i 2016, har fast base i Østerbro Koncertforening, hvor den hver sæson spiller en serie af koncerter. Trioen har desuden givet koncerter i danske musikforeninger og på festivaler. Amerikanske Emma Steele er koncertmester i Det Kongelige Kapel. Som solist og kammermusiker har hun optrådt over store dele af verden og har vundet priser ved f.eks. Sibelius Konkurrencen. Svenske Sune Ranmo var i mange år solobratschist i Det Kongelige Kapel og blev siden ansat som solospiller i Malmö Symfoniorkester. Dorothea Wolff er solocellist i Odense Symfoniorkester og desuden medlem af projektorkestre som Chamber Orchestra of Europe, Musica Antiqua Köln og Danmarks Underholdningsorkester. Hun er født i Tyskland og opvokset i USA.

Billetpriser: Medlemmer 70 kr., Gæster 110 kr., Unge under 25 år gratis